Hvorfor velge meg?


Fem gode grunner til å velge meg som fotograf:

01

Dere får en dedikert fotograf,
spesialisert på unike, personlige bryllup
– akkurat som deres!

03

Pakkene kan
skreddersys for å passe deres behov.
Enten det er for å dekke en hel
helg i Irland, eller hagebryllupet
dere planlegger å ha hjemme.

05

Etter bryllupsdagen får dere
bilder i høy oppløsning
som kan deles og printes
som dere vil.
Det er ingen ekstra kostnader
Dere kan også bestille deres
eget kvalitetsalbum.

02

Dere får nydelige bilder fylt
med minner til å ta dere
tilbake til bryllupsdagen.

04

Jeg er der for dere
gjennom hele prosessen.
Når dere bestemmer dere 
så forplikter jeg meg til dere.

 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes

Vanlige spørsmål

Hvordan jobber du når du fotograferer bryllup?

Jeg har en fotojournalistisk tilnærming til bryllup. Fokuset mitt ligger på å fange stemninger, følelser og øyeblikk som oppstår naturlig. Jeg jobber for å være mest mulig diskret og usynlig.»

Kommer vi til å møtes før bryllupet?

Det vil jeg veldig gjerne. Min erfaring er at bildene blir best når vi kjenner hverandre og dere har full tillit til meg. Derfor anbefaler jeg også kjærestefotografering på forhånd.»

Hva er prisen og hva er inkludert?

Priser på bryllupsfotografering finner dere her, men send meg gjerne en melding med bryllupsdato og informasjon om dere og planene dere har, så får dere et komplett pristilbud fra meg.

Hvor holder du til og hvor tar du bilder?

Jeg bor i Kristiansand, men jeg reiser mer enn gjerne for å fotografere.

Kan vi gi deg en liste med bilder vi ønsker?

Det er dessverre ikke slik jeg jobber. Jeg vil mye heller bli kjent med dere, og at dere skal dele med meg så mye som mulig om dere selv, om dagen og om detaljer som betyr noe spesielt for dere. Hver bryllupsdag er unik, og jeg vil fotografere deres – og ikke prøve å kopiere noen andres. Hvis jeg prøver på det kan det hende jeg går glipp av ekte hendelser.

Hva gjør vi hvis det regner?

Det er ikke noe problem med litt regn. Faktisk kan det blir utrolig fine og stemningsfulle bilder av det. Og uansett er det viktig å dokumentere dagen slik den var – vær og vind inkludert. Skulle det virkelig hølje ned er løsningen gjerne en stor paraply eller kanskje et halvtak. Velger dere heldagsfotografering er det i tillegg større muligheter for oppholdsvær en eller annen gang i løpet av dagen.

Skal vi ordne mat til deg på bryllupsdagen?

Det hadde vært veldig fint. Det trenger ikke å være det samme som dere spiser, men det må være vegetarisk. Jeg sitter helst litt for meg selv, slik at jeg kan fortsette å jobbe uten å forstyrre noen. Alternativt tar jeg meg en pause for å spise niste.

Hva kan vi gjøre med bildene?

Dere kan bruke bildene til alt personlig bruk, men dere må kreditere meg når dere bruker dem. Det er ikke tillatt å redigere dem, og jeg beholder opphavsretten. Jeg har rett til å bruke bildene til markedsføring, sosiale medier etc.

Når får vi bildene?

Dere får bildene levert digitalt i løpet av 6 uker etter fotograferingen.

Hvordan etterbehandler du bildene?

Jeg foretrekker å holde ting så naturlig og autentisk som mulig. Jeg gjør kanskje noen små justeringer, som å fjerne kviser eller noe i bakgrunnen, men det er det hele. Bildene redigeres i den stilen dere ser her på hjemmesiden- med litt dempede farger og stemningsfulle kontraster.

Når og hvordan betaler vi?

Dere får faktura på reservasjonsgebyr ved bestilling, og det resterende beløpet forfaller to uker før bryllupsdagen.

Hvilke deler av dagen bør vi ha fotografen med på?

Det er helt opp til dere. Jeg anbefaler fra siste halvdel, eller hvert fall siste time av forberedelsene. Det er også en fordel om jeg er der vielsen skal holdes fra ca en halvtime før seremonien begynner. Hvis det ikke er noe spesielt program utover kvelden holder det vanligvis om jeg er med en time etter dansingen begynner.

Hva skjer hvis du blir syk?

Rundt meg har jeg et nettverk av dyktige fotografer og vi er alle klare for å stille opp for hverandre hvis det skulle bli nødvendig. Når det er sagt har jeg aldri uteblitt fra en fotografering, og det skal utrolig mye til før jeg i det hele tatt hadde vurdert det.

Tilbyr du album og andre produkter?

Ja, det gjør jeg. Jeg har noen nydelige kvalitetsalbum, kort og print dere kan bestille hvis dere ønsker.

Kan vi dele opp timene i pakkene?

Nei, dessverre. Timene må benyttes sammenhengende. Unntaket er der det bestilles fotografering som går over flere dager.

Når bør vi ta portrettbildene?

Den viktigste faktoren er lyset, og midt på dagen på sommeren er sollyset på det sterkeste, og jeg anbefaler å legge portrettfotograferingen utenom denne tiden der det er mulig. Noe av det fineste ved bryllupsdagen er «first look» – altså der dere ser hverandre for første gang før vielsen, og ved å ta portrettbildene før vielsen kan man ofte unngå det skarpe lyset. Det er likevel mange som velger å ta portrettene mellom vielsen og middagen. Aller finest er det å ta bilder ved solnedgang, og jeg foreslår ofte å dele opp portrettfotograferingen i løpet av dagen. Da får dere noen fine stunder for dere selv, lyset og omgivelsene varieres naturlig og dere slipper å være lenge borte fra gjestene om gangen. Det er fint hvis vi kan sette av ca en og en halv time til portrettbildene, og ikke bruke noe særlig tid på å dra fra sted til sted.

Hva syns du om at gjestene tar bilder under vielsen?

Det syns jeg er helt opp til dere. Jeg vil likevel gjøre dere oppmerksom på at når det er fritt frem for gjestene hender det at de kommer i veien for meg og at jeg ikke får de bildene jeg ønsker. Når vi skal ta portrettbildene er det aller best om det kun er oss tilstede.

Hva slags utstyr bruker du?

Jeg har alltid med meg 2 fullformatkamera av merket Canon, med ulike linser av høy kvalitet. Jeg prøver å bruke minst mulig fokus på utstyret og heller holde oppmerksomheten min på dere. I kamerabagen har jeg med meg en haug med batterier og minnekort, i tillegg til ekstra linser- og blits om det skulle være behov for det når det blir mørkt. Bildene jeg tar lagres på to ulike minnekort i kamera, og så fort jeg kommer hjem legger jeg dem over på en harddisk. Over natten sikkerhetskopieres disse over til en annen harddisk. Det er viktig å være litt paranoid når det gjelder backup syns jeg.

Når og hvordan booker vi deg?

Send meg en melding for å høre mer om prosessen, priser og tilgjengelighet. Det er lurt å bestille så snart som mulig. Noen datoer forsvinner mer enn ett år på forhånd, men du må gjerne ta kontakt selv om det er kort varsel – datoen din kan fortsatt være tilgjengelig. Jeg tar i mot bestillinger på heldagsfotografering fra 18 måneder før bryllupsdagen, og halvdagsfotografering fra 3 måneder før bryllupsdagen.

andre spørsmål?


Helt topp- bare ta kontakt og så skal jeg svare så godt jeg kan.

 • Vi er så glad for at vi fikk mange bilder som fanget de fineste øyeblikkene fra dagen:) På forhånd var vi opptatt av å finne noen som hadde den stilen vi var på utkikk etter, avslappet og naturlig preg på bildene. Og den stilen som Ingvild har passet akkurat det som vi ønsket oss for dagen. Vi hadde hørt veldig mye positivt om henne, og likte bildene veldig godt. Det var en avslappet, uanstrengt og en veldig fin opplevelse som gjorde at vi fikk akkurat de bildene vi ønsket fra dagen:) Vi har fått veldig mye skryt for bildene!! Fotograferingen var helt topp. Vi satte veldig pris på at vi hadde kjærestefotografering i forkant, sånn at vi fikk mulighet til å bli litt kjent, snakke om bryllupet og hva vi ønsket for dagen. Vi ble også litt vant til å bli tatt bilde av sånn at vi var veldig komfortable på bryllupsdagen og følte det ble veldig naturlig og uanstrengt:)
  Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
  Hege + Aleksander
 • Det var kjempefint at du møtte oss på forhånd og at du så hvor vi ønsket å ta bildene! Her fikk vi mye info, du "godkjente" vårt valg av plass og vi fikk møte deg og se at det ikke trengte å være så farlig som vi kamerasky folk skulle tro! Det var selvfølgelig litt skummelt med en gang, men så løsnet det og ble veldig gøy! Utrolig at du fikk så mange fine bilder ut av det vaset vårt!! Vi valgte deg av mange grunner! Du tar fantastiske bilder, du blir aldri sur uansett hvor mye vi spør og graver (hehe, tror vi da 😛 ), du yter en service vi i utgangspunktet ikke hadde regnet med (du kunne jo bare tatt bildene, solgt oss produktene og det var det!), det kom ekstra gaver på kjøpet (jeg elsker gaver <3), du utstråler trygghet og erfaring og du tør ha litt humor og latter sammen med oss når vi skal ta bildene. TAKK!! Det å ha akkurat DEG som vår fotograf var veldig trygt og godt for oss som her var ute på svært tynn is. Din kunnskap og erfaring har gjort dette lett for oss.Vi har jo spurt mye underveis, men er veldig fornøyde med infoen vi fikk på forhånd!    
  Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
  Kine + Arve
 • Før vi bestemte oss for fotograf tenkte vi nøye gjennom hva slags bilder fotografene tok, hva vi ønsket på bryllupsdagen, pris, engasjement hos fotografen. Vi valgte Ingvild som fotograf fordi hun kjenner oss, er tålmodig, oppmuntrende og tilgjengelig. Hun har gitt oss masse info som er nyttig når man ellers har nok å tenke på. Gjennom engasjement og glede for jobben sin sørget Ingvild for at dagen vår ble foreviget på en profesjonell, gøyal og minneverdig måte. Og vi syns det var veldig bra at vi hadde hatt noen fotograferinger i forkant slik at vi fikk muligheten til å øve. Vi likte ideene hennes, bildene, engasjementet og vi syns det var en ekstra stor fordel at hun kjente oss. For oss var “first look” det beste med fotograferingen.
  Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
  Kine + Rune