Hvordan velge bryllupsfotograf - vanlig stilte spørsmål | Ingvild Kolnes

Hvorfor velge meg?


Fem gode grunner til å velge meg som fotograf:

01

Dere får en dedikert fotograf,
spesialisert på unike, personlige bryllup
– akkurat som deres!

03

Pakkene kan
skreddersys for å passe deres behov.
Enten det er for å dekke en hel
helg i Irland, eller hagebryllupet
dere planlegger å ha hjemme.

05

Etter bryllupsdagen får dere
bilder i høy oppløsning
som kan deles og printes
som dere vil.
Det er ingen ekstra kostnader
Dere kan også bestille deres
eget kvalitetsalbum.

02

Dere får nydelige bilder fylt
med minner til å ta dere
tilbake til bryllupsdagen.

04

Jeg er der for dere
gjennom hele prosessen.
Når dere bestemmer dere 
så forplikter jeg meg til dere.

 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes

Vanlige spørsmål

Hvordan jobber du når du fotograferer bryllup?

Jeg har en fotojournalistisk tilnærming til bryllup. Fokuset mitt ligger på å fange stemninger, følelser og øyeblikk som oppstår naturlig. Jeg jobber for å være mest mulig diskret og usynlig.»

Kommer vi til å møtes før bryllupet?

Det vil jeg veldig gjerne. Min erfaring er at bildene blir best når vi kjenner hverandre og dere har full tillit til meg. Derfor anbefaler jeg også kjærestefotografering på forhånd.»

Hva er prisen og hva er inkludert?

Priser på bryllupsfotografering finner dere her, men send meg gjerne en melding med bryllupsdato og informasjon om dere og planene dere har, så får dere et komplett pristilbud fra meg.

Hvor holder du til og hvor tar du bilder?

Jeg bor i Kristiansand, men jeg reiser mer enn gjerne for å fotografere.

Kan vi gi deg en liste med bilder vi ønsker?

Det er dessverre ikke slik jeg jobber. Jeg vil mye heller bli kjent med dere, og at dere skal dele med meg så mye som mulig om dere selv, om dagen og om detaljer som betyr noe spesielt for dere. Hver bryllupsdag er unik, og jeg vil fotografere deres – og ikke prøve å kopiere noen andres. Hvis jeg prøver på det kan det hende jeg går glipp av ekte hendelser.

Hva gjør vi hvis det regner?

Det er ikke noe problem med litt regn. Faktisk kan det blir utrolig fine og stemningsfulle bilder av det. Og uansett er det viktig å dokumentere dagen slik den var – vær og vind inkludert. Skulle det virkelig hølje ned er løsningen gjerne en stor paraply eller kanskje et halvtak. Velger dere heldagsfotografering er det i tillegg større muligheter for oppholdsvær en eller annen gang i løpet av dagen.

Skal vi ordne mat til deg på bryllupsdagen?

Det hadde vært veldig fint. Det trenger ikke å være det samme som dere spiser, men det må være vegetarisk. Jeg sitter helst litt for meg selv, slik at jeg kan fortsette å jobbe uten å forstyrre noen. Alternativt tar jeg meg en pause for å spise niste.

Hva kan vi gjøre med bildene?

Dere kan bruke bildene til alt personlig bruk, men dere må kreditere meg når dere bruker dem. Det er ikke tillatt å redigere dem, og jeg beholder opphavsretten. Jeg har rett til å bruke bildene til markedsføring, sosiale medier etc.

Når får vi bildene?

Dere får bildene levert digitalt i løpet av 8 uker etter fotograferingen.

Hvordan etterbehandler du bildene?

Jeg foretrekker å holde ting så naturlig og autentisk som mulig. Jeg gjør kanskje noen små justeringer, som å fjerne kviser eller noe i bakgrunnen, men det er det hele. Bildene redigeres i den stilen dere ser her på hjemmesiden- med litt dempede farger og stemningsfulle kontraster.

Når og hvordan betaler vi?

Dere får faktura på reservasjonsgebyr tilsvarende 35% av det totale beløpet ved bestilling, og den resterende summen forfaller to uker før bryllupsdagen.

Hvilke deler av dagen bør vi ha fotografen med på?

Det er helt opp til dere. Jeg anbefaler fra siste halvdel, eller hvert fall siste time av forberedelsene. Det er også en fordel om jeg er der vielsen skal holdes fra ca en halvtime før seremonien begynner. Hvis det ikke er noe spesielt program utover kvelden holder det vanligvis om jeg er med en time etter dansingen begynner.

Hva skjer hvis du blir syk?

Rundt meg har jeg et nettverk av dyktige fotografer og vi er alle klare for å stille opp for hverandre hvis det skulle bli nødvendig. Når det er sagt har jeg aldri uteblitt fra en fotografering, og det skal utrolig mye til før jeg i det hele tatt hadde vurdert det.

Tilbyr du album og andre produkter?

Ja, det gjør jeg. Jeg har noen nydelige kvalitetsalbum, kort og print dere kan bestille hvis dere ønsker.

Kan vi dele opp timene i pakkene?

Nei, dessverre. Timene må benyttes sammenhengende. Unntaket er der det bestilles fotografering som går over flere dager.

Når bør vi ta portrettbildene?

Den viktigste faktoren er lyset, og midt på dagen på sommeren er sollyset på det sterkeste, og jeg anbefaler å legge portrettfotograferingen utenom denne tiden der det er mulig. Noe av det fineste ved bryllupsdagen er «first look» – altså der dere ser hverandre for første gang før vielsen, og ved å ta portrettbildene før vielsen kan man ofte unngå det skarpe lyset. Det er likevel mange som velger å ta portrettene mellom vielsen og middagen. Aller finest er det å ta bilder ved solnedgang, og jeg foreslår ofte å dele opp portrettfotograferingen i løpet av dagen. Da får dere noen fine stunder for dere selv, lyset og omgivelsene varieres naturlig og dere slipper å være lenge borte fra gjestene om gangen. Det er fint hvis vi kan sette av ca en og en halv time til portrettbildene, og ikke bruke noe særlig tid på å dra fra sted til sted.

Hva syns du om at gjestene tar bilder under vielsen?

Det syns jeg er helt opp til dere. Jeg vil likevel gjøre dere oppmerksom på at når det er fritt frem for gjestene hender det at de kommer i veien for meg og at jeg ikke får de bildene jeg ønsker. Når vi skal ta portrettbildene er det aller best om det kun er oss tilstede.

Hva slags utstyr bruker du?

Jeg har alltid med meg 2 fullformatkamera av merket Canon, med ulike linser av høy kvalitet. Jeg prøver å bruke minst mulig fokus på utstyret og heller holde oppmerksomheten min på dere. I kamerabagen har jeg med meg en haug med batterier og minnekort, i tillegg til ekstra linser- og blits om det skulle være behov for det når det blir mørkt. Bildene jeg tar lagres på to ulike minnekort i kamera, og så fort jeg kommer hjem legger jeg dem over på en harddisk. Over natten sikkerhetskopieres disse over til en annen harddisk. Det er viktig å være litt paranoid når det gjelder backup syns jeg.

Når og hvordan booker vi deg?

Send meg en melding for å høre mer om prosessen, priser og tilgjengelighet. Det er lurt å ta kontakt så snart som mulig. Noen datoer forsvinner mer enn ett år på forhånd, men dere må gjerne ta kontakt selv om det er kort varsel – datoen deres kan fortsatt være tilgjengelig. Jeg tar i mot bestillinger på heldagsfotografering fra året før bryllupsdagen, og halvdagsfotografering fra ca 3 måneder før bryllupsdagen- hvis det er en helg i sommersesongen.

Tar du andre typer bilder enn bryllupsbilder?

Jeg tar bryllupsbilder og kjærestebilder– både opplevelsesbaserte og livsstilsfoto. Min store inspirasjon er kjærestepar, så derfor er det dette jeg har spesialisert meg på.

andre spørsmål?


Helt topp- bare ta kontakt og så skal jeg svare så godt jeg kan.

 • ★★★★★  
  Du er en flink og behagelig fotograf som ser behovet til kundene dine, og du tar ting på sparket om det skulle være noe. Du lytter til kundene dine og gjør ditt ypperste for at bildene skal bli bra og kundene fornøyde. Det var veldig behagelig å ta bilder med deg, du er en rolig og lun person med mange gode ideer og praktiske løsninger på uforutsette problemer som dukket opp underveis. Du er lett å forholde seg til og det har mye å si for kjemien mellom fotograf og kunde, noe som igjen påvirker bildene.
  Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
  Tove + Inge
 • ★★★★★  
  Vi fikk god veiledning, og var veldig fornøyd med hvordan bildene ble. Du tok deg god tid, og det var med på å bidra til at fotograferingen ble veldig gøy. Vi var veldig fornøyd med bildene og hvordan fotograferingen ble gjennomført. Har allerede anbefalt deg videre. Vi var veldig komfortable, og hadde det veldig gøy. Fikk mye god veiledning, både gjennom informasjonsmail og gjennom møte før fotograferingen.
  Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
  Lene + Kristoffer
 • ★★★★★  
  Er du på utkikk etter en dyktig fotograf, som lytter og yter 100% service? Da vil jeg varmt anbefale Ingvild Kolnes. Hun tok bildene i vielsen vår, og vi er ikke annet enn kjempefornøyde! Super service, god oppfølging, fine priser OG fantastiske bilder!
  Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
  Stine Marie + Kristoffer