Hvorfor velge meg?


Fem gode grunner til å velge meg som fotograf:

01

Dere får en dedikert fotograf,
spesialisert på unike, personlige bryllup
– akkurat som deres!

03

Pakkene kan
skreddersys for å passe deres behov.
Enten det er for å dekke en hel
helg i Irland, eller hagebryllupet
dere planlegger å ha hjemme.

05

Etter bryllupsdagen får dere
bilder i høy oppløsning
som kan deles og printes
som dere vil.
Det er ingen ekstra kostnader
Dere kan også bestille deres
eget kvalitetsalbum.

02

Dere får nydelige bilder fylt
med minner til å ta dere
tilbake til bryllupsdagen.

04

Jeg er der for dere
gjennom hele prosessen.
Når dere bestemmer dere 
så forplikter jeg meg til dere.

 
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 • Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
 

Vanlige spørsmål

Hvordan jobber du når du fotograferer bryllup?

Jeg har en fotojournalistisk tilnærming til bryllup. Fokuset mitt ligger på å fange stemninger, følelser og øyeblikk som oppstår naturlig. Jeg jobber for å være mest mulig diskret og usynlig.»

Kommer vi til å møtes før bryllupet?

Det vil jeg veldig gjerne. Min erfaring er at bildene blir best når vi kjenner hverandre og dere har full tillit til meg. Derfor anbefaler jeg også kjærestefotografering på forhånd.»

Hva er prisen og hva er inkludert?

Priser på bryllupsfotografering finner dere her, men send meg gjerne en melding med bryllupsdato og informasjon om dere og planene dere har, så får dere et komplett pristilbud fra meg.

Hvor holder du til og hvor tar du bilder?

Jeg bor i Kristiansand, men jeg reiser mer enn gjerne for å fotografere.

Kan vi gi deg en liste med bilder vi ønsker?

Det er dessverre ikke slik jeg jobber. Jeg vil mye heller bli kjent med dere, og at dere skal dele med meg så mye som mulig om dere selv, om dagen og om detaljer som betyr noe spesielt for dere. Hver bryllupsdag er unik, og jeg vil fotografere deres – og ikke prøve å kopiere noen andres. Hvis jeg prøver på det kan det hende jeg går glipp av ekte hendelser.

Hva gjør vi hvis det regner?

Det er ikke noe problem med litt regn. Faktisk kan det blir utrolig fine og stemningsfulle bilder av det. Og uansett er det viktig å dokumentere dagen slik den var – vær og vind inkludert. Skulle det virkelig hølje ned er løsningen gjerne en stor paraply eller kanskje et halvtak. Velger dere heldagsfotografering er det i tillegg større muligheter for oppholdsvær en eller annen gang i løpet av dagen.

Skal vi ordne mat til deg på bryllupsdagen?

Det hadde vært veldig fint. Det trenger ikke å være det samme som dere spiser, men det må være vegetarisk. Jeg sitter helst litt for meg selv, slik at jeg kan fortsette å jobbe uten å forstyrre noen. Alternativt tar jeg meg en pause for å spise niste.

Hva kan vi gjøre med bildene?

Dere kan bruke bildene til alt personlig bruk, men dere må kreditere meg når dere bruker dem. Det er ikke tillatt å redigere dem, og jeg beholder opphavsretten. Jeg har rett til å bruke bildene til markedsføring, sosiale medier etc.

Når får vi bildene?

Dere får bildene levert digitalt i løpet av 8 uker etter fotograferingen.

Hvordan etterbehandler du bildene?

Jeg foretrekker å holde ting så naturlig og autentisk som mulig. Jeg gjør kanskje noen små justeringer, som å fjerne kviser eller noe i bakgrunnen, men det er det hele. Bildene redigeres i den stilen dere ser her på hjemmesiden- med litt dempede farger og stemningsfulle kontraster.

Når og hvordan betaler vi?

Dere får faktura på reservasjonsgebyr tilsvarende 35% av det totale beløpet ved bestilling, og den resterende summen forfaller to uker før bryllupsdagen.

Hvilke deler av dagen bør vi ha fotografen med på?

Det er helt opp til dere. Jeg anbefaler fra siste halvdel, eller hvert fall siste time av forberedelsene. Det er også en fordel om jeg er der vielsen skal holdes fra ca en halvtime før seremonien begynner. Hvis det ikke er noe spesielt program utover kvelden holder det vanligvis om jeg er med en time etter dansingen begynner.

Hva skjer hvis du blir syk?

Rundt meg har jeg et nettverk av dyktige fotografer og vi er alle klare for å stille opp for hverandre hvis det skulle bli nødvendig. Når det er sagt har jeg aldri uteblitt fra en fotografering, og det skal utrolig mye til før jeg i det hele tatt hadde vurdert det.

Tilbyr du album og andre produkter?

Ja, det gjør jeg. Jeg har noen nydelige kvalitetsalbum, kort og print dere kan bestille hvis dere ønsker.

Kan vi dele opp timene i pakkene?

Nei, dessverre. Timene må benyttes sammenhengende. Unntaket er der det bestilles fotografering som går over flere dager.

Når bør vi ta portrettbildene?

Den viktigste faktoren er lyset, og midt på dagen på sommeren er sollyset på det sterkeste, og jeg anbefaler å legge portrettfotograferingen utenom denne tiden der det er mulig. Noe av det fineste ved bryllupsdagen er «first look» – altså der dere ser hverandre for første gang før vielsen, og ved å ta portrettbildene før vielsen kan man ofte unngå det skarpe lyset. Det er likevel mange som velger å ta portrettene mellom vielsen og middagen. Aller finest er det å ta bilder ved solnedgang, og jeg foreslår ofte å dele opp portrettfotograferingen i løpet av dagen. Da får dere noen fine stunder for dere selv, lyset og omgivelsene varieres naturlig og dere slipper å være lenge borte fra gjestene om gangen. Det er fint hvis vi kan sette av ca en og en halv time til portrettbildene, og ikke bruke noe særlig tid på å dra fra sted til sted.

Hva syns du om at gjestene tar bilder under vielsen?

Det syns jeg er helt opp til dere. Jeg vil likevel gjøre dere oppmerksom på at når det er fritt frem for gjestene hender det at de kommer i veien for meg og at jeg ikke får de bildene jeg ønsker. Når vi skal ta portrettbildene er det aller best om det kun er oss tilstede.

Hva slags utstyr bruker du?

Jeg har alltid med meg 2 fullformatkamera av merket Canon, med ulike linser av høy kvalitet. Jeg prøver å bruke minst mulig fokus på utstyret og heller holde oppmerksomheten min på dere. I kamerabagen har jeg med meg en haug med batterier og minnekort, i tillegg til ekstra linser- og blits om det skulle være behov for det når det blir mørkt. Bildene jeg tar lagres på to ulike minnekort i kamera, og så fort jeg kommer hjem legger jeg dem over på en harddisk. Over natten sikkerhetskopieres disse over til en annen harddisk. Det er viktig å være litt paranoid når det gjelder backup syns jeg.

Når og hvordan booker vi deg?

Send meg en melding for å høre mer om prosessen, priser og tilgjengelighet. Det er lurt å bestille så snart som mulig. Noen datoer forsvinner mer enn ett år på forhånd, men du må gjerne ta kontakt selv om det er kort varsel – datoen din kan fortsatt være tilgjengelig. Jeg tar i mot bestillinger på heldagsfotografering fra 18 måneder før bryllupsdagen, og halvdagsfotografering fra 3 måneder før bryllupsdagen.

Tar du andre typer bilder enn bryllupsbilder?

Jeg tar bryllupsbilder og kjærestebilder– både opplevelsesbaserte og livsstilsfoto. Min store inspirasjon er kjærestepar, så derfor er det dette jeg har spesialisert meg på.

andre spørsmål?


Helt topp- bare ta kontakt og så skal jeg svare så godt jeg kan.

 • Vi er veldig fornøyd med resultatet av bildene, du er en veldig behagelig person å jobbe med under fotograferingen. God informasjon hele tiden, bryllupsbilder er veldig viktig og vi følte oss veldig trygge på deg gjennom hele prosessen, noe som var veldig godt for oss. Fotograferingen gikk veldig bra! Vi følte oss komfortable i en ellers uvant situasjon for oss. Fikk god veiledning og tips til hva som ville ta seg bra ut på bilder! Under vielsen merket vi ikke at du var der engang, men likevel klarte du få mange fine bilder! Veldig bra 🙂 Må igjen takke for utrolig bra bilder! Vi er utrolig fornøyde! Håper du fortsetter med fotografering, du er veldig flink! Du hører nok fra oss dersom vi skal ta noen flere bilder i fremtiden 🙂
  Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
  Anne Jorunn + Inge André
 • Vi syns det beste var å føle at det gikk så lett med fotograferingen på bryllupsdagen fordi vi hadde hatt kjærestefotografering tidligere. For oss var det riktig for oss å velge deg som fotograf fordi du er en så behagelig person som gjør fotograferingen koselig 🙂 Og du vet hva som kan ta seg godt ut på bilder. Du er en behagelig fotograf som fanger nydelige øyeblikk med kameraene sine. Før vi bestemte oss for fotograf var det viktig for oss at fotografen kunne hjelpe oss med å gjøre fotograferingen hyggelig, ettersom vi begge ikke er vant med å bli tatt bilder av. Og så klart at vi likte fotografens tidligere arbeid. Du oppfylte de kravene 🙂 Vi leste en anmeldelse fra et par som heller ikke var spesielt komfortable foran kamera, og derfor anbefalte deg. Fotograferingen var veldig hyggelig! Vi er veldig glade for at vi hadde kjærestefotografering på forhånd, slik at vi visste hva vi gikk til. Da slapp vi å "venne oss til" å bli tatt bilder av på selve bryllupsdagen, slik at fotograferingen da gikk mye lettere! 🙂 Vi har fått så mye glede av bildene! <3 Og ikke minst skryt! 🙂 Vi vil anbefale alle andre brudepar å ha kjærestefotografering på forhånd! Det er så greit å vite hva man går til på den store dagen. Ikke minst får man flotte minner fra kjærestefotograferingen, og bilder man kan bruke på f.eks. invitasjoner, menyer og sanghefter 🙂
  Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
  Mathilde + Martin
 • Ingvild Kolnes var riktig valg for oss fordi bildene ble akkurat slik vi ønsket med tanke på at de ble naturlige og lyse, og alt var veldig bra. Vi følte at vi var i trygge hender, og du var flink til å gå rundt å ta bilder uten å ta for mye plass. Det kommenterte også flere av gjestene. Fotograferingen gikk veldig bra. Vi følte oss komfortable og du hadde en fin måte å veilede oss på. Det var verken for mye eller for lite veiledning. Dine bilder passet våre ønsker. Du var også svært imøtekommende og hadde en fin måte å kontakte/respondere oss på.  
  Vanlige spørsmål - velge bryllupsfotograf Ingvild Kolnes
  Caroline + Henrik