1. Innledning
Denne personvernerklæringen gjelder for Ingvild Kolnes og forklarer hvorfor det samles inn informasjon om deg, hvordan denne informasjonen brukes og hvordan hensynet til ditt personvern ivaretas.
Ingvild Kolnes er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan personopplysninger behandles (personopplysningsloven § 18 1. ledd).
Ingvild Kolnes grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, men vil i henhold til personopplysningsloven § 8 bokstav a og b bestå av samtykke fra den registrerte eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med den registrerte eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Samtykke til behandling av personopplysninger kan når som helst trekkes tilbake i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav c.
2. Om personopplysninger og regelverket
Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk.
All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er daglig leder som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.
3. Hva slags opplysninger samles inn?
For å kunne levere så gode tjenester som mulig er jeg avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan det typisk samles inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Det samles ikke inn sensitiv informasjon.
Personopplysninger som behandles
Ingvild Kolnes samler ikke inn personopplysninger som fødselsdato- og personnummer, eller opplysninger om personlige betalingskort.
Eksempler på informasjon som innhentes:
E-postadresse
Fornavn og etternavn
Firmanavn
a) Opplysninger du selv gir til meg
Når du registrerer deg på min nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av meg, slik som navn, e-postadresse og mobilnummer. Det vil også lagres opplysninger når du kontakter meg senere. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester eller sosiale medier du gir meg tilgang til.
Ingvild Kolnes samler inn opplysninger gjennom skjemaer på mine nettsider. Det er frivillig å oppgi denne informasjonen. Hvis du velger å ikke oppgi personopplysningene, kan jeg være forhindret fra å gi deg tilgang til produktet eller tjenesten.
Hvordan lagres informasjonen?
Personopplysningene deles ikke med utenforstående tredjeparter, men Ingvild Kolnes kan bruke underleverandører til å levere hele eller deler av nettsiden. Slike underleverandører kan behandle personopplysninger på vegne av Ingvild Kolnes.
Informasjon innhentet gjennom skjema for nyhetsbrev på lagres i Active Campaign.
Informasjon innhentet gjennom skjema for kontakt lagres på epostserver hos Syse AS
Informasjon innhentet gjennom skjema for varekjøp lagres på server hos Syse AS
b) Opplysninger jeg får gjennom bruk av tjenestene mine
Når du bruker mine tjenester, registreres informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Det samles blant annet informasjon om:
i) Din enhet og din internett-tilkobling
Jeg kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser. Jeg kan også samle informasjon om tilkoblingen til mine tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.
ii) Bruk av tjeneste eller kjøp
Jeg registrerer informasjon om din bruk av tjenestene, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.
c) Opplysninger jeg får fra andre kilder
Jeg kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene jeg tilbyr på dette nettstedet. Jeg samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.
d) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt
Når du bruker mine tjenester eller er inne på mine nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av meg.
e) Automatiske vurderinger
Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.
4. Hva brukes opplysningene til?
Jeh bruker personopplysninger til følgende formål:
For å kunne sende relevant informasjon
For å kunne behandle din kundeordne
Jeh oppretter profiler på bakgrunnen av informasjonen som innhentes, for å kunne tilby deg de mest relevante produktene og yte god service. Profilene baseres kun på informasjon som du frivillig gir meg jeg henter ikke inn informasjon for dette formålet fra tredjeparter.
a) For å levere og forbedre tjenestene mine
Jeg bruker personopplysninger for å levere tjenestene mine til deg. For eksempel trenger jeg personopplysninger for at du skal kunne logge inn på mine sider og om relevant, for å kunne betale for tjenester. Jeg bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.
b) For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring
Jeg ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter og tjenester du har brukt eller kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.
c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering
Jeg bruker dine personopplysninger for å forbedre min annonsering. Ved å opprette en profil hos på hjemmesiden godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.
d) For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender
Jeg utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør jeg for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene mine. Så langt det er praktisk mulig forsøker vjegå gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at jeg vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.
e) For å forhindre misbruk av tjenestene mine
Jeg bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene mine. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, "spamming", hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.
5. Deling av opplysninger
Ingvild Kolnes deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på mine vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse. Her er de viktigste eksemplene:
a) Når andre utfører tjenester på mine vegne
For eksempel web- og markedsføringsbyråer til å drifte nettbutikken og vise deg målrettet markedsføring samt lage kampanjer. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for Ingvild Kolnes.
b) Ved mistanke om lovbrudd
vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Jeg vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.
7. Sletting av personopplysninger
Jeg er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:
Lov om bokføring
Ordredata iht. angrerett
Ordredata iht. garantier.
Du har krav på at alle mine opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom jeg ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold via e-post, til: foto@ingvildkolnes.no
8. Sikring av personopplysninger
Jeg bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under min kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.
9. Særlig om markedsføring i e-post og SMS
Dersom du har et aktivt kundeforhold til Ingvild Kolnes, kan jeg sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra meg, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier.
Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil jeg bare sende slik markedsføring hvis du har gitt meg et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldingsfunksjonen i e-postene.
10. Endringer i personvernerklæringen
Jeg vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.
Ved større endringer vil jeg informere om dette.
11. Rett til å klage
Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.
12. Kontaktinformasjon
Har du spørsmål om personvernerklæringen eller om min bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med meg på foto@ingvildkolnes.no.
Informasjonskapsler
En informajonskapsel/cookie er en fil som brukes for å lagre informasjon om brukers interaksjon med nettsiden.
Ingvild Kolnes bruker informasjonskapser fra Google og Facebook. Informasjonskapsler fra Google brukes for å analysere bruk av nettsiden og forbedring av tjenestene. Informasjonskapsler fra Facebook brukes i markedsføring for å gi tilpassede annonser til relevante kundegrupper.