Site icon Norway elopement photographer

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt?

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt

Kanskje virker det som dere betaler 30.000 + for en dag med arbeid. Noen timer bak kamera, som jo sikkert er gøy i tillegg. For mange er jo foto en hobby. Noen tror kanskje at prisen går opp så fort ordet bryllup nevnes. Og kanskje vurderer dere derfor en venn med et ok kamera i stedet. (Hvis det så er denne posten for dere.)

Mange som velger en billig fotograf ender opp misfornøyd. Noen fordi fotografen ikke tar jobben seriøst og avlyser i siste øyeblikk. Andre får bilder av dårlig kvalitet eller en fotograf som faktisk ikke vet noe særlig om bryllup og vet hvor de bør være eller hva man skal forvente.

Prioritering eller budsjett?

Det er forskjell på å ikke ønske å bruke penger på bryllupet / ikke ha penger å bruke, og på det å bruke pengene på de «riktige» tingene. Hvis dere vil ha bra bilder for å minne dere på bryllupsdagen bør dere faktisk sette av en større andel av budsjettet til fotografering. Det er et valg.

Og valget er deres, for all del. Jeg vil bare dere skal vite at dere kan sannsynligvis ha råd til fotografen dere ønsker dere vil dere gjør noen justeringer. Hvis dere bruker mer penger på bryllupskaka enn på fotografen kan dere kanskje ikke forvente å sitte igjen med de beste bildene.

Et spørsmål dere kan stille dere selv er om den rimeligere fotografen er like flink som den dyre- hvorfor tar de da ikke bedre betalt? Selvfølgelig må vi alle begynne et sted og få erfaring og bygge portefølje. Dere kan være heldige å finne en nyere bryllupsfotograf som ikke har så mye erfaring, men som likevel vet hva de gjør.

Men generelt sett, spør dere selv hvorfor koster de så lite. Betaler de ikke skatt? Bruker de utdatert utstyr eller tar andre snarveier? Hvis det bare er en deltidsjobb eller for gøy – tar de da bryllupet deres seriøst eller vil de la droppe dere om de får et bedre tilbud?

Her er noen tips til hvordan dere kan ha et bryllups på budsjett når dere ønsker vakre kvalitetsbilder – og dere forstår at dere må betale for det:

Dette passer ikke for alle. Og det trenger det heller ikke gjøre. Poenget er at dere kan tenke utenfor boksen og forenkle og tilpasse og velge kun det som virkelig betyr noe. Men velger dere å ikke investere i en fotograf mister dere også retten til å være misfornøyd med resultatet. Kvalitet og pris henger som oftest sammen.

Men, du lurer jo fortsatt – hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt??

Er det nå egentlig det? Og hvis det – sammenlignet med hva?

Først og fremst – det er ikke noe rett eller galt her. Alle fotografer arbeider på ulikt vis, bruker forskjellig utstyr og bruker tiden sin annerledes. De fleste av oss er lidenskaplig opptatt av å levere kvalitet og service og har valgt å si nei til normale arbeidstider og helgefri for å gjøre det vi elsker.

Kanskje dere tenker at alt som trengs er et kamer og noen timer fotografering på bryllupsdagen – men her er det som vanligvis er en del av pakka når dere hyrer inn en fotograf:

Som en fin bonus når dere velger en profesjonell og erfaren bryllupsfotograf er at dere nok kommer til å få nyttige tips fra fotografen om hva som funker og hva som ikke gjør det.

Og – den største verdien dere investerer i er at bryllupsbildene dere får er den største kilden til minner fra bryllupsdagen deres.

Til slutt har jeg laget et lite regnestykke:

Se for dere at dere betaler 30.000,- for bryllupsfotografering når dere er 30, og dere lever et lykkelig liv sammen til dere er 80.

30.000,- / 50 år = 600 kr i året. Det er mindre en 2 kr dagen for å ha uvurderlige minner fra bryllupsdagen.

Syns du fortsatt det er dyrt med bryllupsfotografering? Fortell meg gjerne under.

Exit mobile version