11 steg til å planlegge en perfekt elopement

Dette må dere vite for å planlegge deres elopement. (Hvis du er usikker på hva en elopement er så sjekk ut denne posten først.)

1. Se for dere drømmedagen

Åpne en flaske vin og sett dere ned sammen. Se for dere hvordan en perfekt dag vil se ut. Hvor er dere? Hva har dere på dere? Hvilken årstid er det? Hvordan foregår vielsen? Dagen bør være fin fra morgen til kveld, så tenk på hvordan dere skal overnatte og hva dere skal spise. Nå handler det ikke om hva som er gjennomførbart eller realistisk- men å finne ut hva dere drømmer om. Tørk støv av Lonely Planet-bøkene på hylla og finn frem Pinterest og Google maps på laptopen.

Forhåpentligvis vet dere mer etter denne kvelden. Kanskje finner dere ut at dere absolutt vil dra et sted med båt på dagen deres. Eller at dere vil kombinere elopementen med bryllupsreisen som dere drømmer om på Hawaii. Da har dere et kjempefint utgangspunkt når dere skal gjøre de første undersøkelsene.

2. Gjør research og avgjør budsjett

Hva skal til for å gifte seg der dere ønsker, hva er mulig å gjennomføre og hva er realistisk. Finn ut hva slags budsjett som passer for dere, og hva som koster og om det er høy- og lavsesonger. Undersøk hvordan er været og om det er steder i nærheten som egner seg om noe skjærer seg.

Når dere har en viss ide om hva ting koster kan dere bestemme dere for hvor mye dere ønsker å bruke på denne opplevelsen. Husk på å ta med i betraktningen: flybilletter, annen transport og leiebil, fotograf, vigsler, antrekk, stylist, mat, blomster, utflukter/opplevelser, bryllupsplanlegger, ringer, sko, gode sko og ryggsekk.

3. Bestem dere for hvor og når

Basert på undersøkelsene dere gjorde i pkt 2 vet dere når været er finest og når dere får fri fra jobb. Det er ofte lurt å unngå høysesong- både pga priser og trengsel.

Og dette er kanskje ett av de viktigste punktene. HVOR vil dere? Til varmen eller kanskje til arktiske strøk? Vil dere ha spektakulære fjell med på bildene, eller hva med en eksotisk strand?

4. Hvem dere vil ha med dere?

Skal det bare være dere to eller vil dere ha med de aller nærmeste? Skal dere gifte dere et sted som krever vitner- og skal disse i så fall være noen dere kjenner, eller vil dere bruke fotografen som vitne? Og så må dere jo sannsynligvis også fortelle de som ikke skal være med dere at dere skal gifte dere (eller at dere har giftet dere hvis dere venter til etterpå).

5. Bestill tjenesteleverandørene dere trenger

Det er mye mindre å ordne ved en elopement enn hvis man planlegger et tradisjonelt bryllup. Men noen ting kommer dere ikke unna. Her er noen forslag:

 1. Vigsler
 2. Fotograf
 3. Bryllupsplanlegger
 4. Stylist
 5. Sjåfør / pilot
 6. Blomsterdekoratør

6. Ordne alt dere trenger

Det er ingen fasit. Alt er lov. Jeg foreslår likevel:

   • Antrekk. Her er noen av mine favorittdesignere av brudekjoler:
    1. Rue de seine
    2. Cecilie Melli
    3. Grace loves lace
    4. Claire Pettibone
   • Sjampanje for å feire
   • Gode sko slik av dere kan gå et stykke hvis det kreves
   • Ryggsekk og turutstyr hvis dere planlegger en mer eventyrlysten elopement
   • Ringer
   • Blomster
Book reisen

Sørg for at flybilletter og annen transport er ordnet i god tid. Følg med på tilbud og bruk miles. Dere kan finne spennende og unik overnatting på airbnb.

Klargjør papirarbeidet

Dette varierer veldig fra land til land, så gjør nøye research her. Vær tidlig ute da det kan være en del ventetid og mye papirer som skal sendes til ulike steder. Ikke glem pass og evt. visum hvis dere trenger det.

7. Design vigselsseremonien; hvordan skal det foregå?

Dere må bestemme ca hvor vielsen skal være (spør gjerne fotograf eller vigsler om råd). Selv om dere vil vente å se hva som passer når dagen kommer må dere i det minste ha et område klart for dere. Hvis dere skal ha noen religiøse innslag, eller lese noe for hverandre må dere forberede dette. Sørg for at dere har tatt med dagslyset i betraktning- da blir bildene best Det er lurt å snakke nærmere med fotografen om dette. Bestem dere for hvilken musikk som evt skal spilles.

8. Lag en timeplan

Nå vet dere hvor, hvem, hva og når. Så da er det på tide å tenke på resten av dagen. Vil dere spise sushi og drikke vin, så sørg for at dette blir ordnet på forhånd (og husk at om dette er noe som er viktig for dere så tenk på det i planleggingsfasen slik at dere er sikre på at det lar seg gjennomføre). Og pass på at overnatting både før og etter er på et sted som gir mening i forhold til der seremonien skal være. Hvis dere reiser langt er det lurt å gi dere selv god tid i forhold til å vende kropp og sinn til en ny tidssone og kanskje høydeforskjell. Hvordan vil dere tilbringe de ekstra dagene? Kanskje er det noen severdigheter eller spennende aktiviteter i nærheten av der dere skal være.

9. Gjør alt klart til avreise

Sjekk at alt er ordnet og pakk alt dere skal ha med. Ankom destinasjonen i god tid og kos dere. Jo mer som er planlagt på forhånd jo mindre stressende blir det når dere er på plass.

10. Bli gift

Nyt dagen, og hverandre. Ha en fotograf med dere hele dagen for å sikre dere minner fra alle de små øyeblikkene som dagen er full av.

11. Velkommen hjem

Planlegg en skikkelig fest når dere kommer hjem for å feire og dele nyheten med deres nærmeste.

Legg igjen en kommentar

Portrett Ingvild

Hei jeg heter Ingvild

Jeg vil aller helst være ute å ta bilder av fine par. Jeg bor med hunden og kjæresten min i Kristiansand, og jeg elsker å reise på jakt etter vakker natur og kjærlighetshistorier.

kanskje du også vil lese

hva-gjør-vi-med-bryllupet-nå.jpg

Hva gjør vi med bryllupet?

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt

Hvorfor er bryllupsfotografering så dyrt?

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Derfor bør du alltid printe bildene dine

Gifte dere utendørs?

Gifte dere utendørs?